Retur til Startside
 

 ARRANGEMENTERForedrag om brødrene Grimm og H.C. Andersen.

Tirsdag den 16. januar kl. 19.30 holder Cay Dollerup foredrag om brødrene Grimm og H.C. Andersens eventyr. Brødrene Grimm udgav i 1812 deres første eventyr, og dette værk blev oversat til dansk og udgivet i 1821. H. C. Andersens første eventyr udkom i 1835, og et af dem, ’Den lille Idas blomster’, fortæller om hans forhold til en lille pige, i hvis hjem han havde sin gang.

Danske og tyske forskere har ganske skarpe synspunkter om de forskelle, der er på de grimmske og andersenske eventyr. Det er imidlertid ikke noget, verdens børn har taget sig af. Foredraget beskriver det internationale samspil mellem brødrene Grimm og H.C. Andersens eventyr.

Arrangementet afholdes i Veksø Kro Veksø Bygade 19. Alle er velkomne, entré kr. 40,- inkl. kaffe/te og kage.

Grete Rung


H.C. Andersen ved Københavns Rådhus
Foto: Ole Kjær


Fra radioens barndom.

Onsdag den 7. februar kl. 19.30 vil forfatter Lise Bock med udgangspunkt i sin bog ’Buen og gnisten. Pionererne fra radioens barndom’ fortælle om den danske opfinder Valdemar Poulsen og hans buesender, som var verdens førende radiosender for hundrede år siden.

Fokus i foredraget vil ligge på udviklingen af buesenderen på blandt andet forsøgsstationen Radiomarken i Lyngby, og på Poulsens arbejde med at bryde igennem internationalt. Den største succes var i Californien, i det der i dag kendes som Silicon Valley. Efter første verdenskrig, mens de langstrakte fredsforhandlinger foregik i Paris, arbejdede amerikanerne i kulissen på at blive en stormagt inden for kommunikation. Buesenderen blev en vigtig brik i det arbejde. Foredraget afholdes på Ganløse Rytterskole, Østergade 1. Alle er velkomne. Entré kr. 40,-, inkl. kaffe/the og kage.

Grete Rung

Opfinder Valdemar Poulsen på sin station for trådløs telegrafi.Bag kulissen i auktionshuset Lauritz.com

Torsdag den 17. maj er der tur til auktionshuset ”Lauritz.com Herlev”. Her får vi en rundtur, hvor vi følger varernes gang fra vurdering til udlevering. Desuden får vi en lille præsentation af Lauritz.com og auktionsbranchen, samt hvilke trends der ses på markedet i øjeblikket. Efter rundturen bydes på kaffe og kage, og herefter har vi mulighed for selv at få vurderet egne medbragte genstande. For større ting som møbler kan medbringes foto.

Tilmelding til turen er nødvendig til Johnny Jørgensen, hverdage bedst mellem kl. 17-18, tlf. 20 24 25 77, og skal ske senest mandag den 7. maj. Evt. afmelding skal ske senest den 7. maj af hensyn til venteliste. Gratis deltagerentré. Mødested: ”Lauritz.com Herlev”, adresse: Dynamovej 11, 2860 Søborg. God plads til parkering. Mødetid: kl. 9.50.

Grete Rung

    Alle er velkomne til Stenløse Historiske Forenings arrangementer

    Arrangementer vil blive offentliggjort på denne side, i vort medlemsblad og i Lokalavisen.


Retur til Startside
Webmaster
Opdateret 13 september 2017